16 Şubat 2012 Perşembe

Farklı Hayatlar #2





















Petra Nong Khaida tanıştığım avusturyalı bir arkadaş. Kendisi uzun süre pazarlama işlerinde çalışmış, sonra bunlardan bıkıp 3 senelik bir Reiki ve Chinese Medicine and Diet eğitimi almış, şimdi de bu işlerle uğraşıyormuş. Reiki verdiği okulun pazarlama işlerini de yönetiyormuş.

Esas hoş olan, geçen sene bir gönüllü yardım derneği ile (web adresi bende var, ilgilenene verebilirim) bir ay ücra bir Tay köyünde ingilizce hocalığı yapmış. Okul bizim bu Nong Khai'a yakınca bir yermiş ve üç köyün öğrencilerini birden barındırıyormuş. Petraya köyde tam bir kraliçe gibi davranmışlar, bizim evlerimizde rahat edemez belki diye, özel bir oda inşa etmişler. Herkes üzerine titriyormuş. 4 yaşından 15 yaşına kadar tüm öğrencileri de bir ay bitince ona özel gösteriler yapmışlar, kendilerince hediyelere boğmuşler, gözyaşı sel gibi akmış.

Hayatımdaki en güzel ve en anlamlı aydı diyor Petra. Yaşadığım komik ve zor şeyleri anlatmakla bitiremem (bir sabah tuvaletinde inek bulmuş) ama hayatım boyunca unutamayacağım diye de ekliyor.

Avusturyaya gidince ufak bir fon kurmuş ve maddi yardım toplamış okulu için. Toplanan para ile de Taylanda dönünce öğrencilere yeni üniformalar ve bisikletler almış. Fotoda en üstteki Petra, alttaki resimdeki adam okulun müdürü ve tabii öğrenciler, en altta da onun için inşa edilen oda.

Kendisine afferin Petra diyoruz ve böyle güzel hareketlerinin devamını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder