18 Şubat 2012 Cumartesi

Dal! Dal! Dal!

Plajda güzel güzel yatıyordum, aklıma soktular durup dururken

Sadece iki tekne mi var? Diğerleri nerede?

Adadan uzaklaşırken...



Adada oluş sebeplerimden biri tabii dalmak. Buraya kadar gelip dalmadan dönmek ayıp olurdu. Böylece ilk günler adadaki değişik dalış kulüplerini inceleyip kimle nereye dalsam kararını vermeye çalıştım. Sonra da Sail Rock Divers da karar kılıp Taylandın doğu kıyılarının en güzel dalış noktası olduğunu iddia eden Sail Rock'a iki dalış ayarladım. Bir defa dalışlar gayet pahalı. İki dalış ve arada öğle yemeği, malzemeler dahil 100 USD civarında bir para veriyorsun. Biraz daha uzakca Koh Tao yakınlarındaki dalışlar daha da pahalı. Ancak oralarda Bullshark da gözüküyormuş.

Neyse, bir saatlik bir tekne yolundan sonra dalacağımız ufak kayalığa geldik. Lafı fazla uzatmadan söyleyeyim. Dünyanın kesinlikle en iyi dalış noktalarından birine en kötü dalışlarımdan ikisini yaptım. Sualtı gerçekten inanılmaz. Bitmek bilmeyen büyük Jackfish sürüleri, sarı balık bulutları, her yer mavi kırmızı anemon tarlaları, üzerlerinde onlarca Anemon fish, mürenler, sigara paketi boyunda deniz tavşanları, ve daha niceleri..... İşin kötü tarafı, bunlardan çoğunu göremiyorsunuz, çünkü görüş mesafesi 1,5 metre filan. Tam bir çorbada yüzüyorsunuz. Sisli havada dağda kaymak gibi. Neredeyse yanıbaşımdan kocaman Whaleshark geçse göremeyeceğim. Yüzmilyonlarca plankton ve shortyinin boş kalan yerlerinden ısırıp durmaları da cabası.

Açıkcası bu tarafın görüş mesafesinin iyi olmadığını duymuştum ama bu beklediğimden kötü oldu. Neyse suüstü de yeterince güzel, plajda yatmaya devam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder