29 Ocak 2012 Pazar

Thai Cooking

Önlük küçük geldiği için herkes dalga geçti. Özellikle Tay ekip çok komik buldu bu durumu, her baktıklarında kikirdeyip durdular.

Hocamız bir öküzü nasıl boğazlamamız gerektiğini gösterirken. Öğrencilerin çoğu İsveçliydi. Ya sizde neden acı yok diye takılayım dedim, "Eksi yirmi derecede terlemek istemezsin" diye kapağı koydu.


Bu tabaktakiler ezilip püre haline gelince kırmızı çili sosu oluyor, ondan yemekler yapıyorsun. Anason çekirdeği, sarımsak, soğan, tatlı zencefil, limon otu, değişik bir limonun kabuğu ve tabii kurutulmuş kırmızı chilli. Yeşili daha hafif acı oluyor. Veya çok acı için kurutulmuş kırmızı çili kullanıyorlar. Taze kırmızı biber Taylar bile yiyemiyor. Bir de siyah chilli var, o en acısıymış, herhalde bir kazana bir tane atıyorlar. Ama bebek mamasından salataya herşeye az veya çok giriyor bu biberler. Acılar ama tadları süper ve terletip serinlik veriyorlar.

Yukardaki tabağı havanda dövünce böyle bir cehennemi manzara ortaya çıkıyor.

Çiftlikde malzemeleri tanıyan öğrenciler. Hasır şapka bu sıcakda gerçekten en işe yarayan çözüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder