7 Şubat 2012 Salı

You Can Check Out Any Time You Like (But You Can Never Leave)

Nong Khai kuzeydoğu Taylandda ufak bir kasaba. Tek özelliği Laos sınırında olması bu yüzden turisterin durak noktası olması. Açıkcası buraya yoga eğitimi için gelirken kimbilir nerelerde kalacağım diye düşünüyordum. En kötü şartları beklerken kaldığım en güzel Guesthouselardan biri (hatta birincisi) çıktı karşıma. Mut Mee Guesthouse. Tam Mekong nehrinin kıyısında. Yukardaki yer odam. Cibinlikde uyumak çok güzel, hele etrafta bu kadar sivrisinek varken.

Guesthouseun (bunun türkcesi ne peki?) bahçesi kocaman, yepyeşil (yemyeşil değil). Ağaçlar, sarmaşıklar, devasa bambular ve bir adım ötesi su, suyun bir adım ötesi de Laos. Yukarda gözüken mutfak. Devasa bir Thai ve Farang Food listesinden istediğin yemeği seçiyorsun, içerideki aşçılara veriyorsun, seçtiğini de defterine yazıyorsun. Bahçede oturup keyif sürerken yemeği getiriyorlar. Ayrılırkenhesaplaşıyorsunuz. İnanılmaz iyi yemekler, kocaman porsiyonlar.

Sabah yoga 6 da başlıyor ve 10-10:30 a kadar sürüyor. Zaten saat 8 gibi her yeri yumurta tereyağı jambon kokuları kaplamış olduğu için dersin bitimine doğru dakikaları sayıyorsunuz. Ve sonra bahçede güzel bir yer kapıp kahvaltı. Favorim Limonlu Milkshake ve Tropical Müsli.

Dersin bir daha başlayacağı 15:00 a kadar yemek yemek, kitap okumak veya internette takılıp blog yazmakla geçiyor zaman.

Bahçe tam anlamıyla huzur bulunan, Lonely Planetin tabiri ile intoxicating bir yer. Klasik müzik veya Eagles şarkılarını bırakıp kalkası gelmiyor insanın. Zaten genel eyilim insanların buraya Laosa gitmeden önce 1-2 günlüğüne gelmeleri ama bir türlü ayrılamamaları. Bu yüzden check out günü sormuyorlar, istediğin kadar kalabiliyorsun. Aynı sebepten ötürü rezervasyon yaptırmak mümkün değil. Şansına oda çıkarsa....Bu güzellikde bir yer mesela Bodrumda olsa isminin başına butik otel koyup gecesine 200 TL isterler. Burada ise sabahtan akşama deli gibi ve süper iyi yiyip akşam da 1-2 bira içersen, oda dahil 30 USD civarı bir para ödüyorsun. Ne diyim bilemiyorum. İnsanlar büyülenmiş gibi başka bir yere gidemeyip tüm yolculuklarını burada tamamlıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder